Castelul Peleș

Acest castel luxos, amplasat în frumosii Munți Carpați, în apropierea orașului Sinaia, a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru Regele Carol I. Înconjurat de păduri dese, Peleșul impresionează prin stilul său neo-renascentist și prin decorul său rafinat. În interiorul castelului veți descoperi podele cu mozaic, tavanuri din lemn sculptat și mobilier unic.

Cu peste 160 de camere, castelul găzduiește colecții istorice care reflectă interesele familiei regale. Vizitatorii se pot bucura de priveliști panoramice uimitoare ale Munților Carpați de la balcoane și se pot plimba prin grădinile înconjurătoare.

Delta Dunării

Delta Dunării, una dintre cele mai mari delte din Europa, este renumită pentru biodiversitatea sa bogată. Este un paradis pentru iubitorii naturii și observatorii de păsări, găzduind mii de specii de animale și plante rare.

Vizitatorii pot explora delta cu barca, navigând prin canalele, lacurile și lagunele sale, bucurându-se de liniște și având oportunitatea să admire pelicani și stârci roz. În satele pescărești locale, puteți savura și pește proaspăt prins.

dyna

Autostrada Transfagarasan

Aceasta este una dintre cele mai impresionante autostrăzi din lume, străbătând Munții Făgăraș. Inițial construită ca o rută strategică militară, acum atrage călători cu virajele sale în ac de păr și cu priveliștile uimitoare ale lacurilor de munte, cascadelor și văilor.

Traseul te poartă către lacul glaciar Bâlea, unde poți admira frumusețea Cascadelor Bâlea și explorând cetăți vechi și sate pitorești.

Sighisoara

Înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, Sighișoara este un oraș medieval pitoresc care păstrează intact farmecul său istoric. Străzile înguste pietruite, casele colorate și turnurile antice împletesc o atmosferă de basm. Una dintre structurile emblematice este Turnul cu Ceas, cu ceasul său și vechea sa punte de observație.

Acesta este locul de naștere al lui Vlad Țepeș, prototipul lui Dracula. Vizitatorii pot explora presupusa sa casă și numeroase alte clădiri istorice, muzee și cafenele confortabile.

Sighisoara

Castelul Bran

Acest castel, cunoscut sub numele de „Castelul lui Dracula”, este situat pe un deal stâncos în apropierea orașului Brașov. Construit în secolul al XIV-lea, atrage prin stilul său gotic și atmosfera sa sumbră.

În interiorul castelului sunt expuse colecții de mobilier, arme și armuri care reprezintă perioada istorică. De la ferestrele sale se deschide o priveliște uimitoare asupra munților și văilor Transilvaniei.

Recenzii

După experiența cu Prosperartist, mi-am schimbat complet percepția despre România. Ghidurile extrem de detaliate și itinerariile distinctive au transformat călătoria noastră într-una cu adevărat memorabilă!
Andrei
Cu ajutorul Prosperartist, am descoperit multe comori ascunse în România. Sfaturile dumneavoastră au fost extrem de valoroase în organizarea itinerariilor noastre zilnice.
Elena
Prosperartist s-a transformat în partenerul nostru de încredere pentru toate aventurile românești. Articolele și fotografiile lor minunate sunt cu adevărat o sursă de inspirație pentru călătoriile noastre!
Dan

Contactaţi-ne

Strada 1 Decembrie 1918 Nr. 207-209, Chiajna 077041, România

+40722262204
info@prosperartist.com